Добре дошли в блога на Даниел Стефанов




Кухня



Грис халва

  

125 г масло, 1 чаена чаша грис, 1 чаена чаша захар, 2 чаени чаши вода, 1 кафена лъжичка канела

Водата се слага да заври заедно със захарта.  Маслото се разтапя в тефлонов тиган, прибавя се гриса и при непрекъснато бъркане се запържва. След като порозовее се прибавя сладката вода и се вари до пълното извиране на водата. Сваля се от котлона, поръсва се с канела и се оставя да изстине.  Нарязва се на малки правоъгълничета.

----------------------------------------------------------------------------------

Бързи палачинки

300 мл прясно мляко, 3 яйца, 6 лъжици пресято брашно, 1/3 пакетче краве масло, 4 лъжици сладко по избор

Pазбийте яйцата, брашното и малко от млякото да се получи гладка каша, прибавете останалото мляко. Сгорещете маслото в тавичка (тефлонова), изсипете сместа и изпечете в гореща фурна. Разрежете палачинката на четири. Във всяко парче сложете по една лъжица сладко и завийте на руло.

Няма коментари:

Публикуване на коментар