Грис халва
125 г масло, 1 чаена чаша грис, 1 чаена чаша захар, 2 чаени чаши вода, 1 кафена лъжичка канела
Водата се слага да заври заедно със захарта. Маслото се разтапя в
тефлонов тиган, прибавя се гриса и при непрекъснато бъркане се запържва.
След като порозовее се прибавя сладката вода и се вари до пълното
извиране на водата. Сваля се от котлона, поръсва се с канела и се оставя
да изстине. Нарязва се на малки правоъгълничета.
----------------------------------------------------------------------------------
Бързи палачинки
300 мл прясно мляко, 3 яйца, 6 лъжици пресято брашно, 1/3 пакетче краве масло, 4 лъжици сладко по избор
Pазбийте яйцата, брашното и малко от млякото да се получи гладка каша,
прибавете останалото мляко. Сгорещете маслото в тавичка (тефлонова),
изсипете сместа и изпечете в гореща фурна. Разрежете палачинката на
четири. Във всяко парче сложете по една лъжица сладко и завийте на руло.
Няма коментари:
Публикуване на коментар